Francúzske zemiaky

Francuzáky boli u nás klasickým sobotným obedom. Vo víre upratovania to bol rýchly, nenáročný a ľahký recept. A nikdy sme sa ich neobjedli.

Najlepšie bolo záverečné vyškrabkávanie pripečených častí :)

Francúzske zemiaky

By 5. marec 2015

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 45 minutes

Instructions

Dáme do hrnca variť zemiaky v šupke. Do iného hrnčeka dáme variť 3 vajíčka. 
Párky si nakrájame na kolieska. Na spodok plechu alebo zapekacej misy nalejeme olej, naukladáme uvarené, 
na kolieska pokrájané zemiaky. Na zemiaky dáme vrstvu párkov a pretlačené vajíčka. Osolíme. 
Všetky tieto vrstvy zakryjeme druhou vrstvou zemiakov. 
Osolíme, polejeme trochou oleja a pridáme červenú sladkú papriku.
Celý plech polejeme rozmiešaným vajíčkom s mliekom.
Pečieme v trúbe na 180 stupňov.
Ak máme v chladničke slaninku, môžeme pridať trošku na dochutenie.
Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...