Francuzáky boli u nás klasickým sobotným obedom. Vo víre upratovania to bol rýchly, nenáročný a ľahký recept. A nikdy sme sa ich neobjedli.
Najlepšie bolo záverečné vyškrabkávanie pripečených častí
Francúzske zemiaky
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 45 minutes
Ingredients
- Zemiaky - 2 kg
- Spišské párky - 4 ks
- Vajíčka - 4 ks
- Mlieko - 2 dcl
- Olej
- Soľ
- Sladká červená paprika
Instructions
Dáme do hrnca variť zemiaky v šupke. Do iného hrnčeka dáme variť 3 vajíčka. Párky si nakrájame na kolieska. Na spodok plechu alebo zapekacej misy nalejeme olej, naukladáme uvarené, na kolieska pokrájané zemiaky. Na zemiaky dáme vrstvu párkov a pretlačené vajíčka. Osolíme. Všetky tieto vrstvy zakryjeme druhou vrstvou zemiakov. Osolíme, polejeme trochou oleja a pridáme červenú sladkú papriku. Celý plech polejeme rozmiešaným vajíčkom s mliekom. Pečieme v trúbe na 180 stupňov. Ak máme v chladničke slaninku, môžeme pridať trošku na dochutenie.