Šmorn som nejedla hádam aj 10 rokov, až kým mi ho nenavarila moja krstná pri jednej z našich návštev. A tak som si ho samozrejme musela hneď odfotiť a prinášam ho aj k vám, milé maminky.
Všetko z ingrediencií môžte papať, aj keď kojíte, takže smelo sa pustite do varenia. A čo je na tomto recepte najlepšie? No že je sladkýýýýý!
…a môžeme ho kuchtiť na tooooooľko spôsobov!
Šmorn
- Prep Time : 5 minutes
- Cook Time : 15 minutes
Ingredients
- Hladká múka - 200 g
- Vajce - 1 ks
- Soľ - štipka
- Mlieko - 400 ml
- Kompót alebo ovocie
- Cukor múčka
- Olej
Instructions
Z múky, mlieka, vajíčka a soli vyšľaháme cesto.
Vylejeme ho na rozpálenú panvicu tak, aby bolo hrubé. Keď už sa nám začína tvoriť jedna veľká palacinka, vareškou ju roztrháme na malé kúsky, ako napr. pri praženičke a ešte opekáme.
Na tanieri posypeme šmorn múčkovým cukrom a pridáme kompót alebo aj čerstvé ovocie. Variácií je mnoho...dolaďte si podľa obľúbenej chuti :)
Ja mám rada, keď si to celé polejem troškou kompótovej šťavy.