Šmorn

Šmorn som nejedla hádam aj 10 rokov, až kým mi ho nenavarila moja krstná pri jednej z našich návštev. A tak som si ho samozrejme musela hneď odfotiť a prinášam ho aj k vám, milé maminky.

Všetko z ingrediencií môžte papať, aj keď kojíte, takže smelo sa pustite do varenia. A čo je na tomto recepte najlepšie? No že je sladkýýýýý! :)

…a môžeme ho kuchtiť na tooooooľko spôsobov!

 

Šmorn

By 13. marec 2015

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 15 minutes

Ingredients

Instructions

Z múky, mlieka, vajíčka a soli vyšľaháme cesto.

Vylejeme ho na rozpálenú panvicu tak, aby bolo hrubé. Keď už sa nám začína tvoriť jedna veľká palacinka, vareškou ju roztrháme na malé kúsky, ako napr. pri praženičke a ešte opekáme.

Na tanieri posypeme šmorn múčkovým cukrom a pridáme kompót alebo aj čerstvé ovocie. Variácií je mnoho...dolaďte si podľa obľúbenej chuti :)

Ja mám rada, keď si to celé polejem troškou kompótovej šťavy.

Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...