Sviečková omáčka

Sviečková od maminky! Čo je lepšie?!

Toto je moje top obľúbené jedlo a aj keď bolo potrebné počas kojenia trošku upraviť ingrediencie, nemusela som sa jej úplne vzdať.

Idú tam samé dobré veci :)

A ktorá by nechcela knedľu, varianta sú napríklad kolienka alebo penne.

Ale to naozaj len v nevyhnutnom prípade! :)

Aj keď je toto časovo náročný recept (mäsko sa varí cca 3 hodiny), vždy ostane aj na ďalší deň a to znamená deň bez varenia :)

 

Sviečková omáčka

By 17. august 2015

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 03h 00min

Instructions

1kg hovädzej falošnej sviečkovice vložíme do hrnca s vodou, posolíme, 
pridáme bobkový list, trocha vegety, očistenú na väčšie časti nakrájanú koreňovú zeleninu, 
hlavne celý väčší  zeler,  5-6 ks mrkvy, 2-3 petržleny, 1 menší kaleráb.
Necháme zovrieť a potom varíme na slabom plameni 3 hodiny, kým nie je mäso mäkké.  
Mäkké mäso vyberieme do misky. Zeleninu vo vývare dáme pomixovať. 
Do čistého hrnca vlejeme pomixovanú všetku zeleninu, ktorú sme mixovali aj s vývarom, 
vytvorila sa nám omáčková zmes, do ktorej pomaly pridávame 33% smotanu, zahustíme. 
Podávame s mäsom a cestovinami, prípadne s knedľou.
Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...