Sviečková od maminky! Čo je lepšie?!
Toto je moje top obľúbené jedlo a aj keď bolo potrebné počas kojenia trošku upraviť ingrediencie, nemusela som sa jej úplne vzdať.
Idú tam samé dobré veci
A ktorá by nechcela knedľu, varianta sú napríklad kolienka alebo penne.
Ale to naozaj len v nevyhnutnom prípade!
Aj keď je toto časovo náročný recept (mäsko sa varí cca 3 hodiny), vždy ostane aj na ďalší deň a to znamená deň bez varenia
Sviečková omáčka
- Prep Time : 15 minutes
- Cook Time : 03h 00min
Ingredients
- Hovädzia falošná sviečkovica - 1 kg
- Mrkva - 6 ks
- Petržlen - 3 ks
- Zeler - 1 ks
- Smotana na šľahanie - 1 ks
- Soľ
- Vegeta bez glutamanu
- Knedľa/cestoviny - 1 ks
- Kaleráb - 1 ks
Instructions
1kg hovädzej falošnej sviečkovice vložíme do hrnca s vodou, posolíme, pridáme bobkový list, trocha vegety, očistenú na väčšie časti nakrájanú koreňovú zeleninu, hlavne celý väčší zeler, 5-6 ks mrkvy, 2-3 petržleny, 1 menší kaleráb. Necháme zovrieť a potom varíme na slabom plameni 3 hodiny, kým nie je mäso mäkké. Mäkké mäso vyberieme do misky. Zeleninu vo vývare dáme pomixovať. Do čistého hrnca vlejeme pomixovanú všetku zeleninu, ktorú sme mixovali aj s vývarom, vytvorila sa nám omáčková zmes, do ktorej pomaly pridávame 33% smotanu, zahustíme. Podávame s mäsom a cestovinami, prípadne s knedľou.