Odkedy Hanka začala papať chlebík, začala som vypekať domáci.
A je to super! Skvelo chutí, nie je to žiadna veda a viete ako krásne pri pečení vyvonia celý byt? A tá chrumkavá kôrka!
V obchodoch nájdete veľa druhov múky, stačí si len vybrať na aký chlebík máte chuť.
Domáci chlebík 2
- Prep Time : 5 minutes
- Cook Time : 45 minutes
Ingredients
- Múka - 3 hrnčeky
- Olej - 2 lyžice
- Soľ - 1 malá lyžička
- Rasca drtená
- Ľanové semiačka
- Sezam
- Sušené droždie - 1 sáčok
- Voda - 1,5 hrnčeka
Instructions
Všetko spolu zamiešame a necháme odležať na teplom mieste aspoň 5 hodín. Čím dlhšie, tým lepšie.
Cesto vylejeme do pekáča, ktorý si vymastíme a vysypeme múkou. Zakryjeme alobalom.
Dáme do vyhriatej trúby na 230 stupňov a pečieme zakryté 30 minút. Potom odkryjeme a dopekáme ešte 15 minút. Nechajte chlebík vychladnúť a potom si už môžete na ňom pochutnávať na sladko či na slano :)