Domáci chlieb

Pri nákupe chleba vždy dlho dlho vyberám a čítam si zloženie.

Dlho som kupovala 100% celozrnný, ale kamoška mi na jednej oslave prezradila svoj recept a odvtedy už iný ani nejeme.

Môžete si ho dochucovať rôznymi semiačkami, orieškami a striedať aj typy múk. A pri pečení vždy nádherne prevoní celý byt :)

 

 

 

Domáci chlieb

By 8. marec 2015

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 45 minutes

Ingredients

Instructions

Do misky nasypeme všetky ingrediencie, dobre vymiešame mierne lepivé cesto.

Necháme 4-6 hodín odležať na teplom mieste, prikryté utierkou.

Keď nám cesto nakysne, nalejeme ho do olejom vymastenej a múkou vysypanej formy. Formu prikryjeme alobalom a urobíme vyššiu "striešku", aby sa nám pri pečení neprilepil a mal miesto na rast :) Pečieme 30 minút vo vopred predhriatej trúbe na 230 stupňov. Potom odkryjeme alobal a pečieme ešte 15 minút.

Necháme vychladnúť.

 

Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...