Pri nákupe chleba vždy dlho dlho vyberám a čítam si zloženie.
Dlho som kupovala 100% celozrnný, ale kamoška mi na jednej oslave prezradila svoj recept a odvtedy už iný ani nejeme.
Môžete si ho dochucovať rôznymi semiačkami, orieškami a striedať aj typy múk. A pri pečení vždy nádherne prevoní celý byt
Domáci chlieb
- Prep Time : 5 minutes
- Cook Time : 45 minutes
Ingredients
- Špaldová celozrnná múka - 3 hrnčeky
- Sušené droždie - 1 balíček
- Olej - 2 polievkové lyžice
- Soľ - 1 kávová lyžička
- Rasca - trošku :)
- Semiačka
- Voda - 1,5 pohára
Instructions
Do misky nasypeme všetky ingrediencie, dobre vymiešame mierne lepivé cesto.
Necháme 4-6 hodín odležať na teplom mieste, prikryté utierkou.
Keď nám cesto nakysne, nalejeme ho do olejom vymastenej a múkou vysypanej formy. Formu prikryjeme alobalom a urobíme vyššiu "striešku", aby sa nám pri pečení neprilepil a mal miesto na rast :) Pečieme 30 minút vo vopred predhriatej trúbe na 230 stupňov. Potom odkryjeme alobal a pečieme ešte 15 minút.
Necháme vychladnúť.