Filé a pyré

Filé a pyré – toto rýmujúce sa jedlo bolo u nás celkom často. Treba kupovať kvalitné filé, trošku si aj priplatiť..Momentálne dajte prednosť vareniu alebo pečeniu pred vyprážaním.

 

 

Filé a pyré

By 5. marec 2015

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 30 minutes

Ingredients

Instructions

Do hrnca s osolenou vodou dáme variť na kocky pokrájané zemiaky. Keď zovrú, necháme ešte variť na malom ohni. Keď sú zemiačky uvarené, zlejeme vodu, do hrnca dáme trošku masla a cca 1 dcl mlieka. Rozmixujeme na zemiakovú kašu.

Kým sa varia zemiačky, uvaríme si filé.

Nasolíme, môžme pridať trošičku čierneho korenia a sladkej čevenej papriky.

Opečieme na panvičke alebo dáme zapiecť do trúby.

Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...